5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning

5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning - 1

Skandinavisk design har været en vigtig indflydelse på det, som vi i dag kender som “moderne design”. Den skandinaviske indretningsbølge er ikke dog ikke en ny trend, men snarere en vedvarende og populær måde at indrette sit hjem på.

Således vil du kunne genkende karakteristiske, nordiske elementer indenfor designermøbler fra midten af det 20. århundrede og fremefter. Møbler i skandinavisk design har været toneangivende indenfor den minimalistiske designbevægelse, som kendetegnes ved funktionel simplicitet og minimalisme. Dette kommer til udtryk i en indretningsstil, der føles både uformel og har en behagelig og afslappende lethed.

I dette indlæg vil vi se nærmere på fem unikke og spændende tendenser indenfor moderne interiørdesign. Hvis du er på udkig efter tips og råd til den bedste nordiske indretningsstil, så vil dette indlæg guide dig på vej til, hvordan du bedst kan indrette dit hjem efter et “rigtigt” moderigtigt og skandinavisk forbillede.

1. Tilføj blå nuancer til stuen med det skandinaviske design

5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning - 2Når man tænker på moderne skandinaviske design og indretning i stuen, så kan man ikke undgå at lægge mærke til, at den gennemgående farve som oftest er hvidlig og gerne med forskellige lyse naturfarver.

Tilføjelsen af blå nuancer til den nordiske stue kan give en afslappende og frisk indretning i hjemmet. Hvor farven gul tidligere var den foretrukne farve at supplere indretningen med, indgår i dag forskellige nuancer af farven blå. Blå er havets farve og himlens farve, og farven er klar og ren. Farven blå ligger dybt i os som en del af naturen, og farven har derfor en afslappende effekt på sind og sjæl.

Tilføjelsen af blå nuancer til hjemmets interiør kan således gøre stuen både stilfuld og mere afslappende. Du bør dog sørge for, at de blå farver ikke kommer til at dominerer stuen og indretningen, som derved vil kunne blive mere mørk end planlagt. Ideelle blå farver til indretningen er himmelblå og akvamarin og kan bruges både til både gardiner, puder og tæpper, hvor en blå farver kommer til at blande sig med resten af indretningens lyse nuancer. Til denne smukke indretning kan du også overveje at tilføje en klassisk eller moderne gyngestol. Herved kan du sidde og gynge i din gyngestol, mens du læser dit yndlingsmagasin over en varm kop kaffe eller the og mærker solens lune stråler mod din krop.

Lysere nuancer af blå som himmelblå eller azurblå kan bruges til at skabe en frisk kontrast, der kan smelte den hvide baggrund væk. Disse farver er klare favoritter i løbet af sommeren og supplerer den skandinaviske indretning på en behagelig måde uden at påvirke rummets overordnede udseende.

5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning - 32. Tilføj en moderigtig og minimalistisk papirlampe til indretningen

Hvis der er en pyntegenstand, der virkelig kan skabe atmosfære og stemning i dit hjem, så er det en charmerende og finurlig lanterne af rispapir. Denne type lampe kan hurtigt få al opmærksomheden og dine venners beundrende blikke i stuen.

Udover at være en smuk og anderledes pyntegenstand til det moderne hjem, så er en rispapir-lanterne samtidig en strålende og anderledes skulptur i hjemmet, der tiltrækker opmærksomhed, selv når lampen ikke er tændt. Fordi lampen både kombinerer de funktionelle krav til belysning og samtidig tager sig pænt ud, om end på en utraditionel måde, er den et sikkert hit i det nordiske hjem.

Rispapir-lamper har eksisteret i mange år. Lampernes stigende popularitet i det skandinaviske interiør vidner om den succesfulde kombination af nordisk simplicitet med orientalsk minimalisme.

Hvis du er på udkig efter papirlanterner eller andre, mere traditionelle lamper, så kan du besøge skandinaviske møbelhuse som ILVA, eller du kan shoppe online hos en webshop som Bekko.dk. Du kan her vælge mellem et stort udvalg af lamper i forskellige designs, der kan supplere det tidløse skandinaviske interiør i dit hjem. Dette kunne for eksempel være ikoniske danske lamper som PH-lampen eller Le Klint lampen af papir. Der er også andre billigere muligheder for dem, der ikke har råd til en større, dyr papirlampe.

3. Indret hjemmet med en flot kobberpendant

5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning - 4Uanset hvilken stil og tema du har, så lader denne tendens til at være en af de mange populære indenfor belysning blandt danske husejere. De klassiske kobberpendanter markerer genkomsten af den industrielle indretningsstil og kombinerer de designbevidste forbrugeres kreative indretningssans med alt i kobber.

En klassisk kobberlampe med dens metalliske elegance skaber et stærkt visuelt udtryk og da især på den hvide baggrund, som det skandinaviske design giver. Her kan det være en god ide, at du også eksperimenterer med loftslamper i andre metalliske farver end kobber samt i andre designs end de tradtionelle med en rund eller cylindrisk lampeskærm. Hvis alt andet fejler, så kan du prøve at benytte sorte lampeskærme til loftslamperne – en farve som også er en mulighed indenfor den moderne indretning.

4. Monokrom indretning i de skandinaviske hjem

Tilføjelsen af en monokromt udsmykning i det skandinaviske interiør er meget effektivt, og vil aldrig gå af mode. En monokrom indretningsstil gør brug af sort og hvidt interiør kombineret med grå møbler og inventar. Således benyttes i en monokrom indretningstil basisfarverne hvid, sort og grå, som kombineres i forskellige nuancer indenfor disse farver for at skabe et sammenhængende og behageligt visuelt indtryk.

Den monokrome indretning tilføjer elegance og stil til dit allerede elegante skandinaviske interiør. Fordi møblerne og deres farver er særligt udvalgt til den monokrome indretningsstil, kommer interiøret til at føles mere rummeligt.

Farverne er enkle og minimalistiske, men samtidig praktiske og afslappende. Du kan endda være helt konsekvent med stilen i hele huset, lige fra stuen og til soveværelset. Du kan også tilføje nogle tidløse møbler som en sort eller hvid gyngestol. Dette kunne med fordel være en stol som den populære Stingray gyngestol. Med en smart sort eller hvid gyngestol i det monokrome hjem, kan du vil føle dig mere afslappet, mens du læser din yndlingsbog og gynger i din gyngestol.

Du kan også overveje at have bare ét rum i en monokrom indretningsstil i dit hjem og så gøre brug af en mere traditionelle farvepalette i hjemmets andre rum.

5 spændende tendenser indenfor den moderne indretning - 55. En flot grå stofsofa kan blive til stuens omdrejningspunkt

Hvis du har besluttet dig for at tilføje et gråt møbel i din stue med den nordiske indretningsstil, så kan en alsidig grå stofsofa være lige netop den type møbel, som du har brug for.

Det næste du bør gøre er at vælge en sofa i den stil og nuance, som vil passe perfekt til dit interiør. En stofsofa er som regel det sidste stykke, der mangler i puslespillet, for at kunne realisere din drømmestue og gøre dit hjem lige små smukt som billederne i indretningsmagasinerne! Dit valg af sofaens grå nuancer og møblets eventuelle mønster er afgørende for dynamikken og atmosfæren i din stue. Ved siden af din flotte sofa i grå kan du eventuelt stille en sort gyngestol så indretningen fuldendes på en stilfuld måde.

Du kan heldigvis ofte finde den type sofa, du søger i møbelhuse som ILVA, og du kan søge efter den perfekte sofa online. Alternativt kan du også finde stilede og håndfabrikerede designersofaer, der vil passe perfekt til dit interiør, hos nogle af de mindre, men mere specialiserede møbelhuse som for eksempel Fredericia Furniture.

Til at at bryde med stofsofaen i grå kan du med fordel tilkøbe et smukt uldtæppe i himmelblå eller tilføje puder i en brændt orange farve, som kan give din nordiske og minimalistiske indretning et strejf af efterår. Disse ting til hjemmet kan være ekstra gode, hvis du allerede har kobberlamper hængende til at matche, eller hvis du har andre pyntegenstande i blåt.

Afsluttende bemærkninger til den minimalistiske indretning i dit hjem

Som afsluttende bemærkning er det værd at nævne, at du altid kan kombinere en eller flere af de nævnte indretningstendenser i det samme rum. For en virkelig fancy og smart type indretning i dit hjem, kan du endda give hvert af dine rum i hjemmet bare ét overordnet indretningstema defineret ved nogle særligt udvalgte og matchende farver eller møbler i særligt design.

Den skandinaviske stil har længe været kendt for sin moderne og enkle tilgang til indretningen i hjemmet. Indretningen skaber en harmonisk stemning i hjemmet, som virker beroligende og afslappende. Tilføjelse af de seneste trends til hjemmet indenfor den skandinaviske indretningsstil hjælper blot med til at skabe et veldesignet og behageligt sted at bo. God fornøjelse i dit skønne, skandinaviske hjem!

Læs mere om den nyeste mode indenfor indretningen her

Du kan finde mere inspiration til indretningen og dit interiør på de følgende hjemmesider:

http://www.madogbolig.dk/

http://www.cafeteatret.dk/praktiske-smukke-moebler-nordisk-design/

http://www.boligliv.dk/