Vi anbefaler webshoppen her

Gyngestolen.dk

At gynge i en gyngestol er sundt og helsende

Gyngestolen-er-helsende

At gynge i en gyngestol kan have en helsende effekt på krop og sjæl! Flere videnskabelige studier har nemlig påvist, at det for nogle mennesker kan være både helsende og sundt at gynge i en gyngestol regelmæssigt. Ikke nok med at det er hyggeligt og afslappende at sidde og gynge foran pejsen eller vinduerne ud til haven, så kan regelmæssig gyngen også hjælpe med dig at styrke nogle af musklerne i kroppen, især på ældre mennesker. I denne artikel ser vi derfor nærmere på, hvorfor det er så godt at sidde og gynge i en gyngestol!

At gynge i en gyngestol kan virke helsende på den mentale velvære

Vi har alle prøvet at sidde og vippe let frem og tilbage i en gyngestol fra tid til anden. Også selvom folk måske ikke har en gyngestol i hjemmet, så har de fleste dog prøvet det rundt omkring, for eksempel hos en bedstemor eller på et hotel. Langt de fleste mennesker er enige i, at det er noget så afslappende og behageligt, og at de derfor bliver i bedre humør af at gynge.

En af grundene til at det kan virke både helsende og terapeutisk at gynge kan være, at den rolige og vuggende bevægelse giver den samme følelse af ro og sikkerhed, som da vores forældre holdt os i deres arme sikkert og roligt, da vi var spædbørn. Der er også blevet spekuleret i, at den vuggende gyngen kan simulere følelsen af sikkerhed, som vi ubevidst måske forbinder med tiden inde i vores mødres mave! Dette er selvfølgelig helt umuligt at bevise, og de fleste folk er sådan set også ligeglade. – Faktum er dog, at folk slapper virkelig af i en gyngestol!

Ifølge videnskabelig forskning så er det da også blevet bevist, at når folk gynger i en gyngestol, så forøges kroppens produktion af nogle specielle gavnlige enzymer, og der udløses endorfiner. Dette får folk til at blive mere afslappede og i godt humør. Derfor kan regelmæssig gyngen hjælpe folk, som er kede af det og i dårligt humør, og det kan endda hjælpe folk med at lindre effekten af depression og angst.

Hvis man ønsker sig bedre helbred og en mere afslappet psyke, så kan man naturligvis ikke nøjes med blot at gynge i en gyngestol. Man har brug for så meget mere i form af sport og motion, foruden en god kost og så meget andet. Hvis man ønsker sig en god og varieret diet, kan det i nogle tilfælde være en god ide med forskellige kosttilskud også. På en hjemmeside som Helsebloggen.dk vil man altid kunne læse anmeldelser af kosttilskud og finde en masse blogposter med gode råd omkring, hvordan man kan opnå større velvære i hverdagen.

Flere helbredsmæssige fordele ved at gynge regelmæssigt

At gynge regelmæssigt kan have en positiv og helsende effekt på gamle mennesker, som ikke ellers får meget motion.

At sidde og vippe frem og tilbage i en gyngestol kan nemlig styrke forskellige muskelgrupper i mave, ankler og ben let og samtidig stimulere blodcirkulationen. Her er der naturligivs kun tale om lette effekter, men det er klart bedre end slet ingen motion, og især for ældre mennesker som ellers ikke ville få rørt sig meget.

Ifølge en undersøgelse udført ved University of Rochester så kan regelmæssig gyngen også lindre forskellige typer af smerter for nogle folk. I undersøgelsen deltog 25 personer i alderen 72 til 95 år. Disse mennesker gyngede alle 100 minutter om dagen over nogen tid. Ud af disse deltagere i forsøget oplevede 11 personer, eller lidt under halvdelen, en reduktion i graden af spændinger, depression og angst. Derved kunne nogle af disse patienter nøjes med mindre medicin end ellers.

Endelig kan regelmæssig gyngen i en gyngestol afhjælpe nogle former for rygsmerter, som blandt andet kan være forårsaget af lettere diskusprolaps. Man behøver kun at sidde i gyngestolen i fem minutter og gynge ved hjælp af fødderne i stedet for ryggen, efterfulgt af yderligere fem minutters gyngen ved hjælp af tæerne, og til allersidst hælene for at gynge stolen. Ved således at gynge i blot 15 minutter ad gangen kan man faktisk lette sine rygsmerter!

Hvis du vil have det bedre nu, så gyng engang – og det behøver ikke at være dagen lang!

Relaterede indlæg